Bruul 10 - 2570 Duffel 015 32 23 00 info@dirkbroes.be Login familie

Uitvaartzorg

Het begin


Na een overlijden moet in een korte tijdspanne heel wat worden geregeld. Wat waren de wensen van de overledene? Zal er gecremeerd of begraven worden? Voor welke plechtigheid wordt gekozen? Waar en wanneer zal ze plaatsvinden? Met of zonder koffietafel? Rouwbrieven of niet ...? Wij zoeken samen met u naar de antwoorden op deze vragen. Kiezen voor Uitvaartverzorging Dirk Broes is kiezen voor volledige dienstverlening!

Begraven of cremeren


De voorbije jaren vinden steeds meer crematies plaats. Heeft dit te maken met de kostprijs? Nee, want cremeren is zeker niet goedkoper dan begraven. Deze wijziging heeft wellicht te maken met een "veranderde kijk" op de uitvaart. Vroeger was de keuze meer religieus geïnspireerd, vandaag spelen ook persoonlijke en emotionele afwegingen mee: wat zou ik zelf willen, wat zouden de nabestaanden willen? Bovendien zijn er nu ook speciale plaatsen voor urnen op de begraafplaatsen en kan u zelfs as van de overledene mee naar huis nemen. Belangrijk hierbij is dat de wens van de overledene wordt gerespecteerd. 

Urnen


Wij hebben een ruime keuze aan urnen in onze toonzaal. Van klassiek tot modern, van groot tot klein. Ook asjuweeltjes zijn beschikbaar: kleine sieraden die geschikt zijn om as van de overledene in op te bergen.

Kisten


In onze toonzaal vindt u een waaier aan kisten in verschillende kleuren, materialen (fineer, eik, eco) en afwerkingsniveaus (sober, luxe). De keuzemogelijkheden zijn uitgebreid, de kwaliteit primeert. Vragen of informatie nodig? Contacteer ons op 015 32 23 00 of via info@dirkbroes.be.

Drukwerk


Het verzorgen van rouwdrukwerk (rouwbrief, rouwprentjes) gebeurt bijna allemaal in eigen beheer. Op deze manier kunnen we sneller en efficiënter inspelen op de vragen van de familie. Persoonlijke inbreng bepaalt vaak het eindresultaat: zo kan u bijvoorbeeld eigen gedichten en foto’s laten verwerken. Het aanbod van rouwdrukwerk is vandaag heel uitgebreid. We adviseren u graag bij uw keuze. Kom gerust even langs in de toonzaal om alle mogelijkheden te bespreken.

Bloemen


De bloemstukken die door familie, vrienden en collega’s worden aangeboden, zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van een plechtigheid. Ze betekenen vaak, zowel voor de naaste familie als voor de schenkers zelf, een vorm van troost. Uitvaartverzorging Dirk Broes biedt zowel echte bloemen als een "kunststoffen" variant aan.

Vervoer


We maken gebruik van een moderne lijkwagen die de overledene op een respectvolle manier vervoert naar de plechtigheid en laatste rustplaats. Perfect onderhouden, neutraal en stijlvol. Een laatste eer aan de overledene.
Voor thuisophalingen gebruiken we een neutrale & discrete wagen die hiervoor speciaal is uitgerust.

Kerkhof Vervoer - Lijkwagen